Bureau

Bureau

Vision Architecture is een jong en fris architectenbureau met de juiste ervaring. Het buro staat ingeschreven in het Nederl
ands ‘Bureau Architectenregister’. 
Voor ontwerp en advies op het gebied van Architectuur (exterieur en interieur) Stedenbouw, Bouwkunde en Bouwbegeleiding bent u bij ons aan het juiste adres.

Werkveld:
Wij begeleiden projecten graag vanaf het eerste idee tot en met de oplevering. We werken met zowel zakelijke als particuliere opdrachtgevers om zo een breed scala van projecten op verschillende schaalniveau’s te kunnen realiseren. Deze brede kijk op het werkveld houdt ons scherp op ver
anderingen en vragen vanuit de markt waar wij vervolgens creatief op inspringen.

Kleinere particuliere projecten:
Soms wenst u slechts advies bij uw plannen om de woning uit te breiden. Of om een dakkapel te plaatsen bijvoorbeeld, wellicht twijfelt u of die besta
ande keukenopstelling wel de meest ideale is in het gebruik? We luisteren naar u en helpen u met onze kennis en ervaring.

Zakelijke projecten:
Wij hebben ervaring met grotere projecten variërend in complexiteit. Zo zijn er nieuwbouwprojecten, renovaties & interieurprojecten verzorgd op het gebied van Kantoren, Hotels, Showrooms, Kinderdagverblijven, Woningbouw, Bedrijfshallen & Dierenklinieken.
Aanvullend hierop beschikken wij over een breed netwerk met diverse professionele adviseurs om zo elk type opdracht in zijn volledigheid op het hoogst haalbare niveau te kunnen verzorgen.

Bouwkundige tekeningen & Interieurtekeningen:
Wij kunnen
andere professionals bij projecten ondersteunen door snel en kundig de juiste tekeningen op te zetten en aan te leveren. We kunnen werken op projectbasis of op uurbasis (in overleg).

  • ervaring met al het voorkomende tekenwerk zoals:
  • bouwtechnische tekeningen (plattegronden / gevels / doorsneden / slooptekeningen)
  • indelingstekeningen (spaceplanning / plafonds / verlichting / vloerafwerkingen )
  • deeltekeningen (fragmenten / kozijnstaten / aanzichten )
  • bouwtechnische detailstekeningen
  • meubeltekeningen (maatwerk meubels & custom made)

Duurzaam ontwerp

Als we bouwen of verbouwen hebben we altijd te maken met een plek, groot of klein. Door zaken toe te voegen of juist niet toe te voegen ontstaat er iets wat op dat moment gewenst is door een opdrachtgever met de sturing van de architect.

Dit is echter niet altijd duurzaam. Het is zelfs zo dat dit meestal niet het geval is. Maar wat is duurzaamheid? En wat is een duurzaam ontwerp?

Alles wat we inbrengen aan gebouw, materiaal, energie etc is niet duurzaam maar brengt produktieprocessen op gang waar de aarde weer een klein beetje wordt vervuild.

Het meest duurzame is dan ook als wij iets kunnen creëren wat deze impact verminderd of zelfs verbeterd. Een Passiefhuis is een goed voorbeeld van een vermindering van negatieve impact op onze aarde.

Men zou nog verder kunnen gaan en zelfs wat kunnen teruggeven aan onze aarde. De technieken en systemathiek om dit te kunnen beoordelen zijn inmiddels steeds verder ontwikkelt in Nederl
and.

Wij proberen altijd een zo duurzaam mogelijk ontwerp te creëren en gerealiseerd te krijgen.

Architect

Vision Architecture is opgericht door Richard Wegman. Hij draagt gedurende het hele proces zorg voor u project en is uw vaste aanspreekpunt.

Richard is een architect met een open instelling. In nauwe samenspraak met zijn opdrachtgever geeft hij richting aan de ideëen om deze vervolgens te vertalen in een spannend, degelijk en realiseerbaar ontwerp.

Hij is zijn loopbaan gestart met zijn studie Bouwkunde aan de HTS te Den Haag waarna hij vervolgens zijn master Architectuur aan de Technische Universiteit te Delft heeft afgerond. Tijdens zijn studies volgde hij tevens architectuurcolleges aan de Academie v/d Bouwkunst te Rotterdam, werd een van zijn projecten geselecteerd voor de Archiprix, gaf hij les op het technisch college en werkte hij part-time als bouwkundig tekenaar & ontwerper.

Sindsdien zijn er verschillende projecten van schets tot oplevering gerealiseerd met tevreden opdrachtgevers tot gevolg.

Verschillende ontwerpen waar hij aan heeft gewerkt zijn gepubliceerd in bekende tijdschriften zoals Architectuur NL en Stedenbouw.